Velkommen til bakerovnskurs i Seljord, Telemark!
Vi fortsetter fjorårets suksess og inviterer igjen til bakerovnskurs gjennom sommerhalvåret. Klikk på linkene på de aktuelle datoene for å gå rett til bestilling.
Vi er opptatt av at du blir fornøyd med våre produkt og ønsker å dele vår kunnskap og kompetanse med deg. Vi tilbyr nå bakerovnskurs slik at du maksimerer sjansen for å lykkes med matlaging i vedfyrte bakerovner.
Dette kurset blir holdt i Seljord hos S-varme av Bodil Nordjore.
Bodil Irene Gunnarsdotter Nordjore er en norsk kokebokforfatter og matkulturverner.
Hun er fra Byrte i Tokke kommune, men bor i Vinje. Hun har også bodd i Tønsberg hvor hun studerte på Eik lærerhøgskole i bydelen Eik. Hun er cand.polit. med hovedfag i pedagogikk, og var fagansvarlig for tradisjonsmatstudiet i Rauland. I tillegg til dette er hun aktiv i ulike matprosjekt over hele landet. Hun arbeidet blant annet med et mat- og reiselivsprosjekt for Telemark, der reiselivsbedrifter og produsenter er sammen om å sette fokus på den lokale maten.
Hun har deltatt i flere NRK-program, både i Nitimen og sju program Matlyst med Hilde Hummelvoll. Hun var også koordinator for lokal mat for Fylkesmannen i Telemark
Lik oss på Facebook eller meld deg på vårt nyhetsbrev så holder vi deg
oppdatert om datoer for fremtidige kurs.
Kursholder:
Bodil Nordjore
Kurskonsept:
Dette er eit kurs i bruk av den mangfoldige vedfyrte bakerovnen. Her lærer vi deg noen grunnprinsipp, så du forstår hvordan en slik ovn virker, og hvordan du kan få mest mulig glede av den. Vi lærer deg om riktig oppfyring, praktiske øvelser, god utnytting av varmen, med grundig innføring i hvordan vi lager god mat i en bakerovn.
Dettte er et dagskurs. Vi starter kl.10.00 og holder på til vi er helt ferdige. Mye god arbeidsglede, kunnskap, smaker og latter.
Kursinnhold:
- Mangfoldet med vedfyrte ovner
- Riktig oppfyring og vedtyper
- Praktisk bruk med en bakerovn
- Innføring i surdeigsbrødbaking
Vi lager sammen:
- «Champagne» -Surdeigsbrød
- Økologiske brød av urkorn
- Autolyse og hydrasjon
- Langsteiking av kjøtt
- Grytekoking av kjøttmat
- Fiskeretter
Inkludert i kurset:
- Brøddeig til brød
- Alle får med seg surdeigs starter hjem
- 16-siders kurshefte.
- Felles måltid av maten vi lager
Vi lager nok mat så alle får et godt måltid.
Kurset holdes delvis utendørs så det kan være lurt å kle seg etter sesongen kurset holdes i.
Pris pr deltager:
Ordinært kurs: 2 500,-
Årets kurs:
- Torsdag 11. september, Bakerovnskurs, dagskurs, Pris: 2500,-
- Lørdag 27. september, Bakerovnskurs, dagskurs, Pris: 2500,-


Overnatting:
Her er en kort oversikt over andre overnattingsmuligheter i og i nærheten av Seljord (avstand fra kurssted i parantes):
Visit Telemark, Seljord
Seljord Motell (1km)
Seljord Camping (1km)
Hovstø Hytter og Rom (1,4km)
Nutheim (16km)
Natadal (17km)
Straand Hotell (30km)
Bø Hotell (30km)